Klassinen baletti

Baletti on yksi tanssitaiteen muoto ja länsimaisen taidetanssin vanhin lajityyppi.

Tanssin määrittelee klassiseksi baletiksi siinä käytettävä liikekieli, jonka tunnusmerkit ovat pyrkimys keveyteen – jota korostaa ballerinojen tanssi varpaiden kärjillä – hyvä ryhti ja jalkojen aukikierto.

Baletti syntyi Italian ja Ranskan hoveissa satoja vuosia sitten. Balettikoulun opetus kunnioittaa baletin traditiota – ja lisää siihen nykypäivän uutta tietoa.

Baletin liikkeet kehitettiin alun perin Ranskassa ja siksi baletin kieli on ranska. Liikkeiden nimitykset ovat samat kaikissa balettikouluissa ympäri maailman.

Klassinen baletti on levinnyt ympäri maailman ja vallalla on eri tyylisuuntauksia.

Erityisesti venäläinen baletti on tunnettu saavutuksistaan, sillä maalla on pitkät tanssiperinteet ja baletti on siellä arvostettua. Muita tärkeitä balettimaita ovat mm. Ranska, Britannia ja Yhdysvallat.

Balettikoulun opettaja Anne Hirvonen on saanut venäläisen Vaganova tyylisuunnan koulutuksen.

Balettitunti koostuu monipuolisista tanko-, keskilattia- ja varvasharjoituksista tunnin taso huomioiden. Alkeisbalettitunnit sisältävät myös luovia harjoituksia. Kaikilla tunneilla on mukana myös kehonhallinnan ja -huollon elementtejä.

Opetuksessa kiinnitetään huomiota harjoittelun turvallisuuteen ja huomioidaan jokaisen oppilaan yksilöllisyys. Tavoitteena on kouluttaa terveitä, hyvinvoivia ja taitavia tanssijoita!

Balettitunnit ovat Vuosaaren Urheilutalolla. Katso aikataulu ja hinnasto sivulta.