Kehonhallinta ja -huolto + Kurssit

Balettikoulun tavoitteena on kouluttaa terveitä ja hyvinvoivia tanssijoita.

Tanssi on fyysisesti rankka laji. Erityisesti isommat oppilaat, jotka harjoittelevat useita kertoja viikossa, tarvitsevat oheislajiksi kehonhallintaa ja -huoltoa.

Balettikoulu on erikoistunut tanssin ja kehonhallinnan yhdistämiseen. Anne Hirvonen on tanssin ohella pitkälle kouluttautunut kehonhallintalajien ohjaaja (mm. Method Putkisto -lajit).

Balettikoulun oppilailla on erinomainen mahdollisuus oheisharjoitteluun Malmin Pilates ja Tanssistudion tiloissa. Studiolla on upea, tunnelmallinen tila Helsingin Malmilla hyvien liikenneyhteyksien varrella.
Katso myös www.malminpilatesjatanssistudio.com

Malmin Pilates ja tanssistudio tarjoaa monipuolisia tunteja nuorille ja aikuisille.

METHOD PUTKISTO

Method Putkisto on suomalainen kehonhallinnan ja -huollon menetelmä, jonka kehittäjä on Marja Putkisto. Method Putkiston tavoitteena on hyvä ryhti ja liikkumisen vapaus. Method Putkiston avulla pidennät lyhentyneet ja kiristyneet lihakset, jolloin luusto ja nivelet asettuvat optimiasentoon. Lisäksi vahvistat syviä ryhtiä ylläpitäviä lihaksia ja hengitystekniikkasi paranee.

Method Putkisto on loistava oheisharjoittelulaji tanssijoille.

Tunti on keskiviikkoisin klo 17.50 – 18.50.

MP PILATES

MP Pilates perustuu Joseph Pilateksen 1900-luvun alkupuolella kehittämään voimistelumenetelmään. Menetelmä on alkuaan kehitetty tanssijoille. MP Pilateksen tavoitteena on vahva, tuettu ja toiminnallinen keskivartalo.

MP Pilates on loistava oheisharjoittelulaji tanssijoille.

MP Pilates tunnit keskiviikkoisin klo 19.00 – 20.00 ja torstaisin klo 18.40 – 19.40.

TANSSIN LUMO

Tanssin Lumo -tunnilla opiskellaan monipuolista liikettä eri tanssitekniikoiden keinoin. Tunti on suunnattu nuorille ja aikuisille.

JAZZTANSSI

Jazz on tanssilajina monipuolinen, rytmikäs ja energinen. Jazztanssissa korostuu liikkeen rytmitys, eri kehonosien koordinaatio, isolaatio ja jazztanssi tekniikalle tyypilliset tanssisarjat. Jazztanssi on haasteellinen laji, jossa varmasti nousee hiki pintaan. Tunneilla tarvitset mukaan rennon tanssiasun. Mielellään ei kovin löysiä vaatteita, jotta kehon linjat näkyvät paremmin. Tunneilla opetellaan liikkeiden venyvyyttä ja terävyyttä, musiikkiin eläytymistä sekä isoja hyppyjä. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille. 

LASTEN JOOGA

ohjaaja: Mari Vaartio, kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja ja varhaiskasvatuksen opettaja

Lasten jooga ja sen vaikutukset perustuvat kehoa vahvistaviin ja tukeviin sekä mieltä rauhoittaviin ja tasapainottavinn elementteihin.

Tunnilla yhdistämme monipuoliseti hengitysharjoituksia, asanoita eli jooga-asentoja, tarinankerrontaa, leikkejä, musiikkia ja luovaa liikettä.

Yhdessä harjoittelemme rauhoittumista, keskittymistä ja läsnäolemista.

Asentoja ja liikkeitä harjoittelemme lapsille sovelletusti ilman kilpailua ja lapsen itsetuntoa rohkaisten ilon ja leikin kautta.

Varusteet: joustavat vaatteet ja paljaat jalat

 

TANSSILLINEN LIIKEIMPROVISAATIO

Kurssin ohjaaja: Satu Hokkanen.

Kiinnostaako sinua luova liike ja liikkuminen? Haluaisitko tanssia, mutta ”et osaa” tai uskalla? Tai oletko kenties jo vuosikausia tanssinut, mutta haluaisit löytää liikkumiseesi jotakin uutta?
Tervetuloa kurssille, jossa tulet huomaamaan, miten jokainen meistä osaa tanssia ja liikkua luovasti! Etsimme juuri sinusta hyvältä tuntuvaa liikettä erilaisin liikeilmaisun ja improvisaation keinoin.
Tärkeintä on saada yhteys omaan kehoon ja sen mahdollisuuksiin, sekä iloa, vetreyttä ja rohkeutta liikkumiseen, turvallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä, ilon kautta!

Ohjaajana on draamakasvatusopiskelija sekä Connect Body & Mind- ja pilatesohjaaja Satu Hokkanen. Kurssi sopii myös erilaisista vaivoista kärsiville, koska kaikki harjoitukset tehdään omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen.