Kehonhallinta ja -huolto + Kurssit

Balettikoulun tavoitteena on kouluttaa terveitä, hyvinvoivia ja taitavia tanssijoita.

Tanssi on fyysisesti rankka laji. Erityisesti isommat oppilaat, jotka harjoittelevat useita kertoja viikossa, tarvitsevat oheislajiksi kehonhallintaa ja -huoltoa.

Balettikoulu on erikoistunut tanssin ja kehonhallinnan yhdistämiseen. Anne Hirvonen on tanssin ohella pitkälle kouluttautunut kehonhallintalajien ohjaaja (mm. Method Putkisto -lajit).

Balettikoulun oppilailla on erinomainen mahdollisuus oheisharjoitteluun Malmin Pilates ja Tanssistudion tiloissa. Studiolla on upea, tunnelmallinen tila Helsingin Malmilla hyvien liikenneyhteyksien varrella.
Katso myös www.malminpilatesjatanssistudio.com

Malmin Pilates ja Tanssistudio tarjoaa monipuolisia tunteja nuorille ja aikuisille.

METHOD PUTKISTO HUIPPULIIKKUJA

Method Putkisto 3D Huippuliikkuja on menetelmä selkärangan tuen ja liikkeen hallintaan. Se perustuu väittämään: kun selkärankasi on tuettu oikein ja hallitset sen liikkeet, olet hyvä liikkuja. Huippuliikkujaa voi soveltaa mihin tahansa liikunta- ja urheilulajiin. MP Huippuliikkuja sopii täydellisesti tanssijoiden oheisharjoittelulajiksi. Näillä tunneilla saamme oivalluksia, jotka kehittävät tanssitaitoa merkittävästi.

Yhdistetty Method Putkisto Huippuliikkuja ja Balettitunti aikuisille tiistaisin klo 17.15 – 18.45

Yhdistetty Method Putkisto Huippuliikkuja ja Balettitunti nuorille ja aikuisille keskiviikkoisin klo 17.00 – 18.45.

MP PILATES

MP Pilates perustuu Joseph Pilateksen 1900-luvun alkupuolella kehittämään voimistelumenetelmään. Menetelmä on alkuaan kehitetty tanssijoille. MP Pilateksen tavoitteena on vahva, tuettu ja toiminnallinen keskivartalo.

MP Pilates on loistava oheisharjoittelulaji tanssijoille.

MP Pilates tunnit maanantaisin (keskitaso) klo 19.00 – 20.00, keskiviikkoisin (perustaso) klo 19.00 – 20.00 ja torstaisin (jatkotaso) klo 18.45 – 19.45.

 

NYKYTANSSI

maanantaisin klo 17.30 – 18.30 Vuosaaren Urheilutalo

opettaja: Angelika Nikander

Tunnilla tutustutaan lajiin erilaisten lattiatekniikoiden, flow-harjoitusten, improvisaation ja koreografioiden kautta. Angelika tarkastelee lajia monien eri opetustekniikoiden kautta. Nykytanssi on yleinen termi, joka on  sekoitus hieman kaikkea, jossa yhdistyy teatraalinen ilmaisu ja moderni tanssi. Se voi sisältää kaikenlaisia liikkeitä, jotka yhdistyvät rytmiin, musiikkiin tai jopa hiljaisuuteen. Lajissa ei ole rajoja! Historiassa nykytanssin edistäjiä olivat muun muassa Isadora Duncan ja Martha Graham, jotka muuttivat täysin klassisen baletin rajoja. Tunneille ovat tervetulleita kaikki, jotka ovat lajista kiinnostuneita!

 

JAZZTANSSI

Jazz on tanssilajina monipuolinen, rytmikäs ja energinen. Jazztanssissa korostuu liikkeen rytmitys, eri kehonosien koordinaatio, isolaatio ja jazztanssi tekniikalle tyypilliset tanssisarjat. Jazztanssi on haasteellinen laji, jossa varmasti nousee hiki pintaan. Tunneilla tarvitset mukaan rennon tanssiasun. Mielellään ei kovin löysiä vaatteita, jotta kehon linjat näkyvät paremmin. Tunneilla opetellaan liikkeiden venyvyyttä ja terävyyttä, musiikkiin eläytymistä sekä isoja hyppyjä. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille. 

 

BALETTI EDISTYNEET REPERTUAARI

maanantaisin klo 18.30 – 19.30 Vuosaaren Urheilutalo

Opettaja: Angelika Nikander

Tunnilla keskitytään baletin tekniikan sijaan ilmaisuun ja tulkintaan koreografioiden,variaatioiden sekä erilaisten keskilattiasarjojen kautta. Tällä tanssillisella tunnilla vahvistetaan oppilaiden improvisaatiota, esiintymistä ja tunteiden näyttämistä lavalla.

 

LASTEN JOOGA

ohjaaja: Mari Vaartio, kokonaisvaltainen lapsijoogan ohjaaja ja varhaiskasvatuksen opettaja

Lasten jooga ja sen vaikutukset perustuvat kehoa vahvistaviin ja tukeviin sekä mieltä rauhoittaviin ja tasapainottavinn elementteihin.

Tunnilla yhdistämme monipuoliseti hengitysharjoituksia, asanoita eli jooga-asentoja, tarinankerrontaa, leikkejä, musiikkia ja luovaa liikettä.

Yhdessä harjoittelemme rauhoittumista, keskittymistä ja läsnäolemista.

Asentoja ja liikkeitä harjoittelemme lapsille sovelletusti ilman kilpailua ja lapsen itsetuntoa rohkaisten ilon ja leikin kautta.

Varusteet: joustavat vaatteet ja paljaat jalat