Balettikoulu Anne Hirvonen - opettajat

Opettajat

Olen Anne Hirvonen, balettikoulun perustaja ja pääopettaja. Koulutukseltani olen tanssipedagogi, pääaineeni on klassinen baletti. Lisäkoulutuksiani ovat Method Putkisto Pilates -diplomiohjaaja, Method Putkisto -ohjaaja, Method Putkisto 3D Huippuliikkujaohjaaja, Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka -ohjaaja, MP Kevytohjelma -ohjaaja, MP Kävelyntaito -ohjaaja,Spiraalistabilaatio (SPS) -ohjaaja, Footbic-ohjaaja ja Hoitava Hengitys -ohjaaja. Balettikoulutyöni lisäksi johdan Malmin Pilates ja Tanssistudiota.

Tanssi on ollut olennainen osa elämääni aina lapsena aloitetuista balettitunneista asti. Opettaessani haluan jakaa oppilailleni niitä ilon hetkiä ja elämyksiä, joita olen itse tanssista saanut.

Olen valmistunut tanssipedagogiksi Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksesta (nyk. Turun Taideakatemia) vuonna 1995. Pääaineeni on klassinen baletti. Opettajinani ovat toimineet alan huippuammattilaiset sekä kotimaasta että ulkomailta. Sosiaalialan oppilaitoksessa suoritettu päivähoitajatutkinto on antanut lisätietoa ja -taitoa pienten lasten opettamiseen.

Kehonhallintaan ja -huoltoon olen perehtynyt 2000 -luvun alkupuolelta asti. Suoritin Method Putkisto Pilates -diplomiohjaajatutkinnon vuonna 2008. Koulutus antoi merkittävää lisäarvoa tanssin opettamiseen. Elokuussa 2011 valmistuin Method Putkisto -ohjaajaksi. Tämän koulutuksen myötä sain perehtyä uudelleen kehon ja liikkeen ydinasioihin sekä venyttelyn taitoon. Vuonna 2013 suoritettu Method Putkisto 3D Huippuliikkuja -ohjaajatutkinto yhdistää kehon, tanssin ja liikkeen parhaalla mahdollisella tavalla. MP Kevytohjelma puolestaan on palautumisohjelma. Tästä on suuri apu paljon harjoitteleville tanssijoille. Pääkouluttajanani on toiminut Method Putkisto -menetelmien kehittäjä Marja Putkisto. Lisäksi olen suorittanut useita eri lajien lyhyempiä koulutuksia. Sovellan tanssiopetuksessani eri koulutuksissa saamaani tietotaitoa.

Syksystä 2013 alkaen balettikoulun opettajana on toiminut Essi Laukkanen. Essi on ollut Annen opetuksessa pienestä tytöstä asti. Essin työpanos vahvistaa balettikoulua ja sen ominaista tyyliä.

”Olen Essi Laukkanen, Balettikoulu Anne Hirvosen opettaja vuodesta 2013 lähtien. Koulutukseltani olen englannin aineenopettaja, ja sen lisäksi minulla on vahva tanssitausta niin baletista kuin monista muistakin tanssilajeista (e. nykytanssi, show- ja irlantilainen tanssi). Balettikoulun lisäksi olen toiminut myös koreografina ja tanssijana muunmuassa Helsingin yliopiston musikaaliproduktioissa. Tavoitteeni tanssinopettajana on rohkaista ilmaisua ja liikkeen monimuotoisuutta, sekä tukea tanssioppilaiden monipuolista kehitystä.”

 

Syksyllä 2020 opettajatiimiin liittyy Catarina Ramos.

”Olen Catarina Ramos ja valmistuin Helsingin Medialukiosta vuonna 2019. Olen suorittanut Taiteen perusopetuksen syventävien opetusmäärän, josta jatkan kouluttautumista eteenpäin tanssin parissa. Aloitin lastentanssista 2,5 vuotiaana ja siitä lähtien en ole hetkeäkään elänyt ilman tanssia. Baletti on aina ollut lähellä sydäntä, mutta vuonna 2009 jazz vei minulta jalat alta. Jazzin rytmisyys ja musiikki tuo esiin parhaani puolet tanssijana. Tanssiopettajana olen toiminut vuodesta 2018 lähtien ja nykyään opetan lapsista aikuisiin asti. Opettajana olen monipuolinen ja haluan, että tunneillani jokaiselle tulee onnistumisen tunne. Tanssiopettamisen lisäksi ohjaan myös liikuntatunteja alle kouluikäisille.”

 

Karoliina Raunio liittyi balettikoulun opettajatiimiin kevätkaudella 2019. Karoliina on äitiyslomalla syksystä 2020 alkaen.

”Olen Karoliina Raunio ja opetan Tammiston tunnit. Olen valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016  ja liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2011. Balettikoulun tanssituntien lisäksi opetan Helsingissä liikuntaa, tanssia ja terveystietoa peruskouluikäisille. Tanssinopettajana yhdistänkin opetukseeni tietotaitoa myös liikunnan ja terveystiedon puolelta.
Olen alunperin kotoisin Porista, jossa sain tanssikasvatukseni balettiin, jazziin ja nykytanssiin Tanssikoulu Liisa Nojosella lukuisten eri opettajien johdolla. Intohimoni tanssiin syntyi jo pikkulapsena ja haluankin opettajana siirtää sitä eteenpäin omille oppilailleni.”
Meillä on opettajina yhteinen tavoite ja työskentelemme sen saavuttamiseksi yhdessä:
Balettikoulun opetuksen tavoitteena on monipuolisen liikkeen ilosta nauttivien tanssijoiden kasvattaminen. Opetus tapahtuu kunnioittaen jokaisen oppilaan omaa kehoa. Koulutamme terveitä ja hyvinvoivia tanssijoita.