Balettikoulu Anne Hirvonen - opettajat

Opettajat

Olen Anne Hirvonen, balettikoulun perustaja ja pääopettaja. Koulutukseltani olen tanssipedagogi, pääaineeni on klassinen baletti. Lisäkoulutuksiani ovat Method Putkisto Pilates -diplomiohjaaja, Method Putkisto -ohjaaja, Method Putkisto 3D Huippuliikkujaohjaaja, Method Putkisto 3D Luonnollinen kasvoklinikka -ohjaaja, MP Kevytohjelma -ohjaaja, MP Kävelyntaito -ohjaaja,Spiraalistabilaatio (SPS) -ohjaaja, Footbic-ohjaaja ja Hoitava Hengitys -ohjaaja. Balettikoulutyöni lisäksi johdan Malmin Pilates ja Tanssistudiota.

Tanssi on ollut olennainen osa elämääni aina lapsena aloitetuista balettitunneista asti. Opettaessani haluan jakaa oppilailleni niitä ilon hetkiä ja elämyksiä, joita olen itse tanssista saanut.

Olen valmistunut tanssipedagogiksi Turun Taiteen ja Viestinnän oppilaitoksesta (nyk. Turun Taideakatemia) vuonna 1995. Pääaineeni on klassinen baletti. Opettajinani ovat toimineet alan huippuammattilaiset sekä kotimaasta että ulkomailta. Sosiaalialan oppilaitoksessa suoritettu päivähoitajatutkinto on antanut lisätietoa ja -taitoa pienten lasten opettamiseen.

Kehonhallintaan ja -huoltoon olen perehtynyt 2000 -luvun alkupuolelta asti. Suoritin Method Putkisto Pilates -diplomiohjaajatutkinnon vuonna 2008. Koulutus antoi merkittävää lisäarvoa tanssin opettamiseen. Elokuussa 2011 valmistuin Method Putkisto -ohjaajaksi. Tämän koulutuksen myötä sain perehtyä uudelleen kehon ja liikkeen ydinasioihin sekä venyttelyn taitoon. Vuonna 2013 suoritettu Method Putkisto 3D Huippuliikkuja -ohjaajatutkinto yhdistää kehon, tanssin ja liikkeen parhaalla mahdollisella tavalla. MP Kevytohjelma puolestaan on palautumisohjelma. Tästä on suuri apu paljon harjoitteleville tanssijoille. Pääkouluttajanani on toiminut Method Putkisto -menetelmien kehittäjä Marja Putkisto. Lisäksi olen suorittanut useita eri lajien lyhyempiä koulutuksia. Sovellan tanssiopetuksessani eri koulutuksissa saamaani tietotaitoa.

 

Angelika Nikander

Angelika ottaa vastuulleen maanantai-illan Vuosaaressa.

”Minun historiani tanssin kanssa alkoi ensin voimistelulla 4-vuotiaana, jonka jälkeen siirryin balettiin nopeasti parin vuoden jälkeen. Yläasteikäisenä siirryin baletin erikoiskoulutusluokalle OAMK:ssa, jossa tutustuttiin baletin lisäksi muun muassa kansantanssiin, jazz -tanssiin, discoon, teatteritanssiin ja kuubalaisiin tansseihin. Ennen lukion aloitusta mukaan pääsivät myös street ja nykytanssi Oulun Citydancella. Valmistuttua lukiosta kävin vuoden Luulajan yliopistossa Ruotsissa tanssinopettajan koulutusta sekä Helsinkiin saapuessani opetus jatkui street tanssin lomassa puolen vuoden ajan. Teen tanssinopetusta tällä hetkellä opiskeluni lomassa.
Tunneillani otetaan tekniikka käytäntöön sekä harjoitellaan erilaisten mielikuvaharjoitusten myötä tanssin ilmaisua. Haluan opetukseni myötä vahvistaa oppilaiden itsevarmuutta sekä luottamusta toisiin tunnistamalla oma keho suhteessa tilaan sekä luoda turvallinen ympäristö nauttia tanssista!”

 

Mandi Mennander

Mandi on jo monille vanhemmille ja oppilaille tuttu. Hän on seurannut Annen työskentelyä tunneilla jo useamman vuoden ja toiminut apuopena. Syksyllä 2021 on aika antaa Mandille oma harjoitteluryhmä.

”Olen Mandi Mennander, ja alan opettamaan lauantain tuntia Malmilla syksyllä 2021. Olen itse ollut Annen oppilaana 3,5 vuotiaasta lähtien, ja keväällä 2021 sain kunnian toimia kaikilla balettikoulun lasten tunneilla apuopettajana. Ensimmäisen kerran aloin toimimaan apuopettajan roolissa yksittäisillä tunneilla jo vuonna 2018. Tulen valmistumaan lukiosta keväällä 2022, jonka jälkeen tavoitteissani on pyrkiä opiskelemaan tanssista itselleni ammattia. Opettajana pyrin välittämään oppilailleni aitoa tanssin iloa, mahdollistamaan uuden oppimisen ja luomaan jokaiselle onnistumisen kokemuksia.”

 

Catarina Ramos

”Olen Catarina Ramos ja valmistuin Helsingin Medialukiosta vuonna 2019. Olen suorittanut Taiteen perusopetuksen syventävien opetusmäärän, josta jatkan kouluttautumista eteenpäin tanssin parissa. Aloitin lastentanssista 2,5 vuotiaana ja siitä lähtien en ole hetkeäkään elänyt ilman tanssia. Baletti on aina ollut lähellä sydäntä, mutta vuonna 2009 jazz vei minulta jalat alta. Jazzin rytmisyys ja musiikki tuo esiin parhaani puolet tanssijana. Tanssiopettajana olen toiminut vuodesta 2018 lähtien ja nykyään opetan lapsista aikuisiin asti. Opettajana olen monipuolinen ja haluan, että tunneillani jokaiselle tulee onnistumisen tunne. Tanssiopettamisen lisäksi ohjaan myös liikuntatunteja alle kouluikäisille.”

 

Meillä on opettajina yhteinen tavoite ja työskentelemme sen saavuttamiseksi yhdessä:
Balettikoulun opetuksen tavoitteena on monipuolisen liikkeen ilosta nauttivien tanssijoiden kasvattaminen. Opetus tapahtuu kunnioittaen jokaisen oppilaan omaa kehoa. Koulutamme terveitä, hyvinvoivia ja taitavia tanssijoita.